11 Jenis Mask Freeman & Penerangannya

Dikongsi oleh Herry Rozular di laman sosial media Facebook agar dapat membantu semua memilih mask yang sesuai mengikut kesesuaian kulit wajah masing masing.

Apple Cider Vinegar Clay Mask + Scrub

Apple Cider Vinegar Clay Mask + Scrub

Scrub + mask. Maksudnya sebelum pakai yg ni tak payah susah2 scrub dulu pakai apa2 scrub lain ye. Dia dah sekali dalam ni. Kiranya jimat masa lah. Cara nak pakai, basahkan dulu muka. Pastu apply gosok2 ke muka n biar 3 5 minit then bru bilas. This one all skin types boleh pakai ya. Yg ni dia cakap boleh purifies n matte kan skin.

 

Golden Grain Brightening Gel Mask

Golden Grain Brightening Gel Mask

This one if skin sunburn, ada dark spot, then ambik yang ni. Dia bentuk gel ye. Cuci muka bersih2 or lepas mandi, then keringkan muka. Pastu apply je ke muka then bilas lepas biarkan 5 - 10 minit kt muka. Yg ni ada vitamin C n boleh firmkn kulit jugak ye.

 

Green Tea & Orange Blossom Peel-Off Gel Mask

Green Tea & Orange Blossom Peel-Off Gel Mask

This one for normal n combination skin boleh pkai. Yg ni boleh refines kita punya pores n tolong improve kita punya dark spot. Yg ni jgk boleh cerahkan skin ye.

 

Cucumber & Pink Salt Clay Mask

Yang ni pulak clay mask n all skin boleh pakai. Bila ckp all skin types so tk kira la awk dry ke oily ke, mmg boleh pakai. Yang ni utk detox kan skin n pores kita utk renew kan skin.

 

Dead Sea Minerals Anti-Stress Clay Mask

 Dead Sea Minerals Anti-Stress Clay Mask

Yang ni pun sama dalam bentuk clay mask n boleh pakai utk semua jenis kulit. Yang ni katanya boleh balancekan kelembapan kulit kita n Lavender & Bergamot boleh lembutkn kulit. Yg kulit kasar tu ha this one.

 

Avocado & Oatmeal Clay Mask

Avocado & Oatmeal Clay Mask

Yang ni khas utk cuci jauh ke dalam pores ! Yg rasa pores tersumbat n tak sihat tu, ambik yang ni yea. Avocado, Oatmeal n Vitamin E dalam ni boleh buat skin lembap n lembut

 

Charcoal & Black Sugar Gel Mask + Scrub

Charcoal & Black Sugar Gel Mask + Scrub

Yg ni utk detox kan pores n exfoliate. So sama ye if dah pakai, takyah scrub dah. Dah include skali. Yg ni all skin types boleh pakai. Yg betul2 rasa pores dia kotor, ambik yg ni sbb charcoal ni mmg terkenal utk cuci pores ke dalam.

 

Cucumber Peel-Off Gel Mask

Cucumber Peel-Off Gel Mask

Yang ni utk normal n combination skin. Kalau skin kusam n kasar go with this one. Cucumber n Aloe dalam ni akan pastikan skin soft n smooth !

 

Mint & Lemon Clay Mask

Mint & Lemon Clay Mask

Skin oily teruk ambik yang ni ! Breakout n open pores pun boleh yg ni. Skin type : Oily n breakout ! Digalakkan !

 

Pomegranate Peel-Off Gel Mask

Pomegranate Peel-Off Gel Mask

Yg ni utk protect skin dari radikal bebas n gently cuci pores utk skin bersih. This one also all skin types boleh pakai. Tkde masalah apa jenis type pn ya.

 

Diamond Mineral Clay Mask + Scrub

Diamond Mineral Clay Mask + Scrub

If skin kusam, parut, ambik yg ni ya. Ni dah asa scrub n mask jugak. Cara pakai, cuci muka then keringkan pastu pakai je n biar 5 10 minit. Pastu bilas


Share this post



Newer Post →


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published.

Sale

Unavailable

Sold Out